2020-07-22
星期日黎到中环,点都要买下四季出品cake星期一至六可以即场买,星期日整系for 上网订左cake 既黎pick up星期五已经上网比左钱买scone, 出名蘑菇cake 同cheesecake身为scone 爱好者,当然要先试sconescone 同酱都系用纸袋分开袋,仲贴埋四季贴纸$28 已经包左jam 同clotted creamjam 味道偏淡唔甜,clotted cream 都系~叮完个scone 都有少少外脆内软feel~有淡淡面粉味,口感算系做得唔错,配埋jam 或者cream 都系配搭得岩岩好暂时依个scone 都系我心目中既中上水平蘑菇cake 食个阵真系唔知点入手好特登勉强切开成个横切面比大家睇下佢既多层次面头个菇顶,系包住红莓mousse 同莓夹心,甜酸甘,好开胃,中间仲有蛋糕体隔一隔下面菇身外皮朱古力厚左d, 太硬身,真系劲难切,但包住既朱古力mousse,都好浓底既绿色系蛋糕体黎,其他就系朱古力饼底碎成个cake 好似食紧两款cake 甘,但又互相夹我好好,好似艺术品,只系食个阵难搞左少少至于蓝莓cheesecake, 蓝莓好新鲜同好甜cheesecake 口
身为scone 爱好者,当然要先试scone
scone 同酱都系用纸袋分开袋,仲贴埋四季贴纸
$28 已经包左jam 同clotted cream
jam 味道偏淡唔甜,clotted cream 都系~
叮完个scone 都有少少外脆内软feel~
暂时依个scone 都系我心目中既中上水平
蘑菇cake 食个阵真系唔知点入手好
特登勉强切开成个横切面比大家睇下佢既多层次
底既绿色系蛋糕体黎,其他就系朱古力饼底碎
至于蓝莓cheesecake, 蓝莓好新鲜同好甜
cheesecake 口感都算滑,但cheese 味较淡
饼底都系普通质素,整体$55 有甘大件其实都好ok
cake 都系$55 一件,而且份量都有番甘上下,都可以值得encore~