2015-02-06
话说系冇几耐之前九龙国既月巴皇后带住杉杉公主出城去见王子皇后同杉杉公主经过一关又一关既关口终于黎到城堡门口王子既城堡唔大,而且隔离附近都有唔少类似既城堡大约系夜晚七点,好好彩皇后同公主唔需要等好耐大约几分钟就可以入城入到城就系到睇下城堡既是日告示,个告示好丰富睇到公主花多眼乱阿最后杉杉公主决定要食F既四色咖哩,皇后就要咗H既蓝青口餐汤方面有当日红汤同椰菜花汤,大家都要咗红汤汤好快就有,不过味道觉得略淡,但材料丰富,可见城堡内既厨子好用心饭黎啦~~~F 四色咖哩焗芝士香烤鸡批扒饭($46):四色咖哩姐系红、黄、青、黑,颜色上已经吸引,再加上有层焗芝士就算月巴皇后话因住辣死公主都唔理噜~第一啖食咗青咖哩先,一入口唔辣,点知食多两啖啲辣味开始黎…正阿喂!!!为咗可以好好试清楚每种咖哩,公主决定用顺序法去食姐系食完一啖黄咖哩->黑->青->红,咁样啲咖哩味就唔会一次捞到好似混咖哩咁唔知食紧咩味虽然佢四种咖哩都辣,但公主就觉得黑咖哩系最唔算辣(定系辣到味觉错晒?XD)公主食完咖哩饭,全身都暖笠笠,有埋芝士就大满足!H蓝青口伴鲜蟹肉意式茄茸野菜榄油天使面($46) :当日使
皇后同杉杉公主经过一关又一关既关口终于黎到城堡门口
王子既城堡唔大,而且隔离附近都有唔少类似既城堡
餐汤方面有当日红汤同椰菜花汤,大家都要咗红汤
饭黎啦~~~
F 四色咖哩焗芝士香烤鸡批扒饭($46):
四色咖哩焗芝士香烤鸡批扒饭
就算月巴皇后话因住辣死公主都唔理噜~
为咗可以好好试清楚每种咖哩,公主决定用顺序法去食
公主食完咖哩饭,全身都暖笠笠,有埋芝士就大满足!
H蓝青口伴鲜蟹肉意式茄茸野菜榄油天使面($46) :
蓝青口伴鲜蟹肉意式茄茸野菜榄油天使面
一黎到大家都哗咗声,因应个意粉砌到一座小山咁,旁边三只青口又摆得好靓,系完全意料之外
因为初时真系以为城堡咁细,厨师煮完都唔会将食物排到靓靓啦,点知真系令您惊喜
根据月巴皇后既表示,意粉煮既时间刚好,唔会于煮太耐令意粉冧晒,而且野菜既分量都算多,大约意粉既三分一
至于山顶𠮶堆蟹肉就唔太觉得有味,可能系因为俾啲茄味盖过咗
而青口方面size唔算特别细,以呢个价钱黎讲已经唔差
最后仲有两杯餐饮,皇后同公主真系从此以后都会再黎呢个城堡到探王子阿!价钱又唔算贵,主餐既份量亦唔系少,再加上有餐汤同餐饮,简单就是不得了~
评分:8/10
麻雀虽小但五脏俱全,城堡冇咩唔好,只系坐就真系坐得逼啲,特别系冬天大家都会较多衫&袋,如果佢可以扩充就好啦!!!
题外话/补充资料:
四色咖哩焗芝士香烤鸡批扒饭