2024-02-20 535 浏览
冇话情人节一定食西餐先叫浪漫打边炉都可以吖~今晚去观塘渌鼎记食呢个 最有特色又够霸气~ 🥢牛小排/牛颈脊/牛柳粒/牛舌拼盘各部位牛肉全部合格,渌过龙都未算好鞋,尤其牛小排油花好靓,又估唔到牛舌打边炉都夹㗎㖞🥢生腌原只西澳龙虾鲍鱼天使虾刺身摆盘好靓,酸酸辣辣,食落又有D酱油虾酱油蟹feel 好特别,龙虾头仲可以放落火锅汤底等佢滚出味🥢原只象拔蚌刺身非常新鲜爽口冇雪味,点wasabi 正~🥢渌鼎记招牌酸菜鱼(六拣一)本身谂住叫重庆鸡煲,不过见好多人都赞酸菜鱼,就拣嚟试下,鱼片当然冇骨同好滑,份量劲多,不过唔系好够辣,可能我哋叫左少辣啩。🥢现切沙巴趸切成鱼片再砌返条鱼出嚟,考功夫,又得体,食落先感觉同酸菜鱼好似重复左 (所以应该要鸡煲先啱)🥢豉椒炒鹅肠干净冇腥味,爽口,炒得够镬气,大排档风味🥢紫菜响铃卷中间夹住块紫菜,食落多个味道,几有特色
冇话情人节一定食西餐先叫浪漫
打边炉都可以吖~

今晚去观塘渌鼎记食呢个 [鳌拜套餐]
最有特色
又够霸气~

🥢牛小排/牛颈脊/牛柳粒/牛舌拼盘

🥢生腌原只西澳龙虾鲍鱼天使虾刺身

🥢原只象拔蚌刺身
非常新鲜爽口冇雪味,点wasabi 正~

🥢渌鼎记招牌酸菜鱼(六拣一)

🥢现切沙巴趸

🥢豉椒炒鹅肠
干净冇腥味,爽口,炒得够镬气,大排档风味

🥢紫菜响铃卷
中间夹住块紫菜,食落多个味道,几有特色

2024-02-14
  • 酸菜鱼