2024-01-03
唔系住呢度附近,不过都有听过马鞍山系美食沙漠既都市传说!! 咁岩有事要黎马鞍山,完全冇idea有咩好食...😖😖谂住搭车出返去先食lunch之际,望到商场既水牌见到有间泰国野(因为我超钟意食泰国野),然后上一上OP睇下食评,发现咁多好评,就去入去食下啦!!因为时间尚早,所以餐厅冇乜人。而待应都好好咁比左个4人卡位我地坐!坐得好舒服宽敞!你要知道香港一般食肆就算个场点冇人都好,都要你坐返2人枱。不过人地要做生意,我都明既。餐厅有lunch menu,每款$75,1点前离座有9折!好可惜当日既lunch menu冇我最爱既炒金边粉🥲🥲🥲即叫即焗,上到枱热辣辣,份量都算多。味道系有芝士同椰汁加埋,但又唔会好腻,唔错,只虾唔梅!我就叫左个炒粉丝,都系即叫即炒,好热好有镬气。不过蟹肉就真系好少,要好好好仔细品尝先食到有少少蟹既鲜味。加左d三色椒落去炒,又几香!我地一路食饭一路听到员工们用泰文沟通,听得出佢地相处好融洽☺️ 而我地就好似去左个泰国小旅行咁😆😆!!! 到我地差唔多食饱,餐厅外面已经开始有几个人等位喇!总结,如果再经过马鞍山既话呢间泰国餐厅值得回头或者可以试下其他分店,下次试下我最爱既P
总结,如果再经过马鞍山既话呢间泰国餐厅值得回头或者可以试下其他分店,下次试下我最爱既Pad Thai先!!