2020-10-21
一场黎到大埔揾野食,就睇吓有啲咩餐厅吸引先!拣左呢间Noc Noc,大约4点几黎到,见酒吧仲有Brunch set食。一个set $88蚊,有All day breakfast/ 汉堡/意粉等等,包一杯饮品。仲有好多款小食餐厅好阔落,夜晚过嚟饮酒睇波一流!我哋拣左墨西哥鸡肉馅饼配薯条🍟切开左有三件,馅料好多,拎上手食嘅时候多到跌出嚟,都几正宗㖞,配有三种酱汁,酸忌廉、番茄沙沙、牛油果酱,配埋馅饼或者薯条食都好好食!值得一提系,佢嘅薯条好好食,唔系普通嘅薯条,而系夹杂蕃薯条!即系比较深色𠮶啲,好脆,番薯味甜甜地好好食!另外叫咗一个炸鱼薯条🍟炸鱼好大旧,切开鱼肉好嫩滑,食得出落咗胡椒,可以辟走鱼腥味,抵赞!呢个就配有醋、沙律酱、千岛酱。小食方面,叫多咗一个鸡翼三重奏,三只味分别系水牛城、牛油、蜜糖芥茉。个人最钟意蜜糖芥茉浆,成只鸡翼沾满酱汁,甜甜地好惹味!鸡翼都好大只😋饮品方面跟咗一杯橙汁,一杯要芒果冰茶🍹
仲有好多款小食
餐厅好阔落,夜晚过嚟饮酒睇波一流!
我哋拣左墨西哥鸡肉馅饼配薯条🍟
另外叫咗一个炸鱼薯条🍟
饮品方面跟咗一杯橙汁,一杯要芒果冰茶🍹