2024-06-13
一条楼梯嘅尽头系一道自动单掩门, 门后面系个薄嘅装饰柜, 所以当关咗就会道门就会好似唔见咗, 有种密室嘅feel餐厅内有养海鲜嘅鱼池, 超过一半座位都喺bar枱,可以见到厨师喺你面前烧串烧/整刺身一开波我趁个口淡淡地食咗刺身先帆立贝算系鲜味, 但就唔会好惊艳之后试咗很多网民追捧嘅明太子鸟冬微辣, 明太子味好香, 鸟冬系扁身但几烟韧, 口感同味道都系佳作, 我觉得应该系成餐最好味嘅item之后叫咗两款串烧-汁烧大葱鸡肉同烟肉蒜心卷汁烧大葱鸡肉万岁! 鸡肉虽然好食但唔系重点, 大葱好甜好爽口! 烟肉蒜心卷就同市面上其他同类差唔多无心插柳本来以为无特别无影到相, 点知佢可以同明太子鸟冬并列冠军后来有叫一串烧大葱, 点知原来无咗鸡就会唔同食法so sad佢会由烧汁变做木鱼仲有免治鸡肉棒配兰王卵日本就好兴哩样, 香港串烧就唔系间间有, 我觉得鸡肉棒就普普通通, 蛋就点都好味所以好想问佢要个白饭清酒煮蚬就真系认真麻麻蚬无咩味, 酒系唔香只系偏苦, 喺我食过既清酒煮蚬当中算系中下下次会再去, 但应该主力食汁烧大葱鸡肉同明太子乌冬
一开波我趁个口淡淡地食咗刺身先
帆立贝算系鲜味, 但就唔会好惊艳
之后试咗很多网民追捧嘅明太子鸟冬
佢会由烧汁变做木鱼
清酒煮蚬就真系认真麻麻
下次会再去, 但应该主力食汁烧大葱鸡肉同明太子乌冬