2018-04-02 1525 浏览
西贡有咁多好野食,间间都想试,最后决定拣啲市区较少有,同埋比较多正评嘅餐厅!而我同男朋友都爱吃地中海菜式,仲唔系呢间我地叫左一碟主菜,三份前菜。1)系Greek Salad呀!!!! 好耐好耐冇食过Greek salad喇!又好味又清新呀不过如果可以多返少少feta cheese就好喇2)Sardine (one serving) 都系男朋友想叫黎试下,细细条,又烧得几脆㖞。不过不失,冇乜特别3)Octopus and prawns in garlic sauce好大份海鲜呀!八爪鱼仔同虾都系细细粒,系好新鲜好juicy!不过味道偏咸要饮劲多劲多水。但系以新鲜程度来说,系可以一试嘅!4)Lamb Tenderloin我唔食羊架,好怕佢阵「苏味」。男朋友叫左medium rare。佢话都几好㖞,切个阵仲有少少血汁/肉汁,而且仲几淋!配埋个sauce系无得顶呀!而我就食side dish,啲菜烧得劲正!个薯蓉好滑,加少少个sauce仲正!(个sauce冇「苏味」架)Service方面,好亲切好有笑容,听老板娘讲,个menu入面啲中文系佢囡囡整嘅!好叻呀!埋单个阵,佢地会附上homemade

我地叫左一碟主菜,三份前菜。

1)系Greek Salad呀!!!!
好耐好耐冇食过Greek salad喇!又好味又清新呀
不过如果可以多返少少feta cheese就好喇

Greek  salad

2)Sardine (one serving)
Sardine

要饮劲多劲多水。但系以新鲜程度来说,系可以一试嘅!
Octopus  and  prawns  in  garlic  sauce

4)Lamb Tenderloin

Lamb  Tenderloin

埋单个阵,佢地会附上homemade semi frozen chocolate作为甜品
好有心思呀

2018-04-01