2024-01-23
话说前排成班友喺将军澳走跳,食饭时间到,就拣咗间The Hunter地中海风格嘅餐厅,揾闲。🌿 人流唔算汹涌,气氛轻松,食物就令我眼前一亮!上咗张椅,先来个吞拿鱼他他。呢碟头盘相得益彰,甜鲜嘅吞拿鱼搭上微酸泡菜,头啖清新爽口,跟住啖啖都感觉到茄子嘅绵滑,真系惹味到不得了!讲到主角,焦香嘅炭火焗炉烤制牛扒就系一绝。脆边焦香,啖啖肉汁嘅牛肉令人食指大动。粗薯条外脆内软,呢个配搭绝对系劲正嘅!仲有个麻花卷意大利面,吃落去爽滑得黎有嚼劲,个松露蘑菇忌廉酱香浓过瘾,层层芝士散发迷人香味,简直系来自意大利嘅幸福滋味!最后一提,呢杯苹果青瓜mocktail真系望落清新,饮一口后感觉清凉,继续我嘅美味之旅。总结,呢度嘅菜色同服务劲贴心,唔论系想放松定约会都适合,会令你有种置身地中海悠闲嘅错觉。有得食,有得睇,真系食得开心、玩得开怀!下次一定会再黎撑场!🍽️👍🏻🙂