2024-11-15
收到家人电话,话屋企突然多咗几个亲戚上嚟,唔够𩠌食,叫我斩料回家。四处随便逛的时候,发现有一间烧味舖超级多人排队,绝对要相信街坊的眼光🤩就佢啦‼️✨烧鸭✨叫了半只但份量不少,不会全是肥膏肥油。一口下去,皮薄且烧得香脆,肉质滑嫩,而且多汁,这样价钱真的超值。✨豉油鸡✨眼见橱窗外挂着的豉油鸡卖相吸引,要了半只。肥瘦恰当,食落啖啖肉,光滑细嫩,非常不错。✨烧肉✨我最钟意就系食烧肉😍皮脆肉厚,啲皮脆卜卜,肉又切得厚身,送啤酒一流。✨叉烧✨半肥瘦叉烧不但厚身,且充满光泽。卖相吸引,食落不柴,啖啖肉,口感松软且非常入味👍🏻👍🏻。✨大少潜艇✨见到餐厅宣传,内有半肥瘦叉烧、煎蛋及芝士,买来第日早餐食。食落非常Juicy,感觉非常fusion,为早餐带来一点小惊喜。想睇更多介绍,马上Follow我啦😁。#big_big_foodie #big_big_foodie食匀上水 #big_big_foodie食匀香港
✨烧鸭✨
✨豉油鸡✨
✨烧肉✨
✨叉烧✨
✨大少潜艇✨
想睇更多介绍,马上Follow我啦😁。