2018-04-20 1323 浏览
当每次有long lunch Time嘅时候,我都会去愉翠苑嘅呢间小店帮衬。虽然金潮泰喺街市入边嘅一个角落,地方唔算宽敞,但胜在价钱实惠,食物质素高,老板娘亲切有笑容,都吸引唔少人帮衬。今日晏昼食咗冬阴公猪颈肉河粉。冬阴公系推介嘅必食汤底,有冬阴公嘅香味之余亦都唔辣,最适合怕辣嘅朋友尝试。猪颈肉十分之烟韧有口感。食完个粉,就当然要饮哂冬阴公先够满足啦!🤗之后饮番杯泰式咖啡冲充电。泰式咖啡甜得嚟,冇咖啡嘅苦涩味。怕苦嘅朋友就可以饮呢杯咖啡为下咩工作继续充电喇!💪🏾45蚊就可以食饱饱,真系超值!除咗堂食之外,都可以外卖㗎。你亦可以预先打电话去落单,所以赶时间嘅朋友你都想食泰国野,可以考虑呢一间小店啦。👍🏾

冬荫功猪颈肉河粉

泰色咖啡