2021-03-23
呢间中环嘅日本餐厅食物都算唔错,不过非常反映到香港寸金尺土嘅特色。 啲三文鱼都几好食🍣🍣,逢系生嘅海鲜都几好,但旧饭就无醋香,所以建议叫刺身好过寿司😝😝 我食咗牛油果炸虾卷,个卖相唔错,但佢每旧都内置wasabi🙈🙈有少少抢咗牛油果味🥑🥑。炸虾好香🍤🍤,建议叫炸野。另外个牛油果软壳蟹手卷都好正,软壳蟹香脆无渣,只系紫菜就无咁脆了😄😄 豚肉乌冬水准唔错🤓🤓汤底香,乌冬系较粗𠮶种,但唔算太硬。好多片肉。加咗$20加黑松露,但佢净系比个兜摆开个卖相麻麻😄😄但都比平时汤面啲黑松露多嘅。呢度有个态度好好嘅waitress 姐姐嘅,不过其他人就一般般。座位比较窄😄😄我地坐Bar枱对正师傅手握寿司嘅位。当店员嚟拎寿司去传菜,个手袖有几次都掂到我地嘅食物,咁样好容易有细菌传播。