位于新城市广场顶层 成层都有好多食肆 见到系新嘢 本身都钟意呢啲中太面 所以就去试卖相系几吸引嘅 但系佢间铺主打另一个抹茶我就觉得两样嘢唔系好夹 如果系就系分开买 想饮抹茶嘅时候就饮抹茶拎走 食嘢嘅时候真系食嘢 唔好谂住贪心坐喺度食拉面再加饮抹茶 两样嘢唔夹 所以可能佢都有咁谂唔会有套餐价 都系单点价钱😗喺商场开嘅拉面舖好处就系唔会有落场时间 想食就去 但系相反就惊质素好快变差(基本上都系啲大公司出资请日本店嚟开局教完你之后走人 之后质素就开始下降🫠)希望唔会啦「山椒麻辣捞面」讲返食物 我主食叫咗「山椒麻辣捞面」佢好地道咁叫捞面好似有啲奇怪 或者可能叫混面 会唔会独特啲同埋第一印象唔会咁地道反而变差嘅感觉😂日文叫 まぜそば / 油そば成个面唔错嘅但系捞起上嚟有啲辛苦可能因为佢个碗唔叫大 加上底窄上阔 好多料你捞嘅时候会沉咗底 食到辣味但系唔系好觉麻同埋唔好认为佢会好辣 而个面身烟靭有口感同埋唔同汤面沾面 佢一定挂到汁 所以都唔错嘅 加上佢嘅酱料系预咗多俾你 因为食到最后可以免费加个细白饭捞落去 如果有胃口嘅人真系建议加一份 会丰富咗好多 好适合配白饭 而个猪腩如果火炙吓佢就更加加分 睇

「山椒麻辣捞面」
日文叫 まぜそば / 油そば
而个猪腩如果火炙吓佢就更加加分 睇Menu上佢好似有嘅 但现场食嘅时候好似唔系好感觉到火炙𠮶种油香

「香辣炸鸡
呢个食得辣嘅人先好点 佢辣过只面
同埋佢冇沙律酱𠮶啲 真系斋哽
不过对于我食得辣嘅唔错 件数多但系唔大只 炸得比较干身 系冇咩肉汁 系食𠮶调味

「饺子」
呢个真系唔记得系叫咗边只饺子 普普通通 佢个饺子汁有啲少 不过又谂 碟个位应该系放沙律酱 所以𠮶个兜位都摆唔多汁 但当然啦佢都冇比满

「杯茶」
因为可能𠮶日多人 入场点餐等咗好耐 就嗌杯茶试吓 王道嘅抹茶红豆 OK啦 只要接受到个价钱 モーマンタイ

2023-11-30