2021-07-11
最初系OpenRice search呢间野嘅时候都系俾佢个名吸引到。果然,真系名不虚传,真系令到我冚唪唥都想食🤤呢间小店以Cafe形式为主,麻雀虽小但系五脏俱全,舖头细细但系有好多唔同类型嘅装饰摆设,建议大家如果想嚟食要预多少少时间排队💕今次我哋各自点左一个all-day breakfast。实不相瞒,呢间餐厅嘅Menu入边嘅所有all day breakfast都好吸引,意粉都好唔错,真系会有好严重嘅选择困难。但碍于我哋胃就系得两个,最后就选择左佢哋嘅招牌菜式。素素全日早餐话明系素,呢个全日早餐入边全部都系以菜为主。尤为吸引我嘅系𠮶三条芦笋,超脆超甜超好食,实在系难得少见嘅存量早餐入边有呢一个食物嘅存在🤣另外一个重点所在就系佢嘅焦糖香蕉,老实讲都冇咩特别就系一条香蕉上面有啲焦糖喺度😂但佢帮成个全日早餐升华咗,令到啱啱好嘅人食完条香蕉都会变到食到撑住个胃🤣同埋甜甜地好易入口。用蒜蓉包代替普通牛油多士都令我对呢一个全日早餐加咗不少分🤤饮品方面我哋就嗌咗个热嘅焦糖鲜奶同埋泰式鸳鸯奶茶,都算系中规中矩,焦糖鲜奶偏甜,泰式奶茶就特别啲,有啲类似仙草嘅物体喺入边,热辣辣饮都几舒服㗎🤭
素素全日早餐