2017-04-11
从未试过咁难食嘅泰菜,叫咗8味𩠌,只有杯西瓜沙冰是好饮的😣😣😣1. 海南鸡饭-饭好生好硬,鸡鞋,辣饭酱劲稀,连垫底嘅青瓜都唔新鲜(系,平是我系会食埋嘅)2. 冬阴功好咸同应该好多味精,虾好老,有啲漂白水洗完嘢嘅味3. 明炉酸辣乌头,鱼肉鞋唔新鲜,唔酸辣啰~4. 蒜蓉饱(佢问要烤饱定法饱),梗系拣烤饱,都濑嘢。够胆死响个Naan Bread上面放了一pat生蒜响上面就系蒜蓉饱。我认,可能系好孤陋寡闻5. 黄咖哩牛筋,牛筋编硬,ok啦,我钟要un啲,但个黄咖哩汁唔辣之余仲要稀到爆炸6. 蒜蓉牛油鸡翼,唔知用咗几多油炸,无牛油味,阿女一咬仲成咀都系油7. 小食拼盘,串烧粗厚到一个点,好油,沙爹酱又系稀巴巴的,有个南瓜粟米饼,味道Ok, 但好似食炸粉。8. 马拼盏炒通菜,未试过叫呢味𩠌会无味,唔香,啲菜老到一个点
3. 明炉酸辣乌头,鱼肉鞋唔新鲜,唔酸辣啰~