台湾有咁多手摇店,有台湾朋友几年前已经同我讲迷客夏系台湾数一数二有名,就算好多间分店但都长期排长龙。呢几年香港嘅分店亦都越开越多,最近上环区都终于有分店😍不过唔同分店冲出黎嘅味道都未必一样,要试下分店嘅手势,一定系试佢嘅招牌TOP No.1~🥇\ 🍠大甲芋头鲜奶🐮 /只能说迷客夏真系芋泥界嘅地表最强🤘🏻佢选用台湾大甲有名嘅槟榔心芋头,由台湾直送,芋香味浓,比其他地方出产嘅芋头更甜更软绵,而且佢有别于一般嘅手摇店,唔系就咁用机blend开d芋头,而佢系蒸好芋头后,坚持手工压泥✊🏻令到芋泥有不同层次,一啖系滑溜嘅芋泥,再一啖系有咬口嘅芋粒,营造出多重口感,再配上严选嘅牧场鲜奶🐄饮落去就会明白点解呢杯系佢嘅镇店之宝!😋😋唯一缺点系价钱偏贵,而且唔系大杯,一啖接一啖好快就饮晒!🙈

\ 🍠大甲芋头鲜奶🐮 /
大甲芋头鲜奶

唯一缺点系价钱偏贵,而且唔系大杯,一啖接一啖好快就饮晒!🙈
2023-03-22
大甲芋头鲜奶