2018-03-28 836 浏览
HH完 差唔多8点先黎到大角咀 结果都系要等差唔多20分钟 不过睇到个场咁旺 推断应该无介绍错 喺等位既途中决定好食咩 务求最快时间 揾到嘢食落肚 终于等到个搭台位 作为中餐馆食客 自然都唔会介意呢一点点 坐低就即刻嗌嘢食 等左差唔多十来分钟 嘢食就开始送到 两个人食 希望唔好浪费食物咁 净系嗌左三样𩠌 因为同行既朋友唔食鸭 所以无叫到招牌既片皮鸭 还好 见到隔离台嗌左 系好似北京全聚德type少皮带肉既片皮鸭 唔系我喜欢既新派烤鸭 所以无后悔鸡丝粉皮作为其中一款我最喜爱既上海嘢 即使喺东北菜馆 依然无阻我既口味 酱汁刚刚好遍布每一条鸡丝 每一条粉皮 而且无好似某啲餐厅咁结咁封喉 味道刚刚好 亦唔会太冻好似啱啱雪柜拎出黎咁 听落我要求好低 其实都系 咁但系鸡丝粉皮本来就系比较容易好味道再来一碗上海面 本以为无咩惊喜 清淡既样子无令我倍感吸引 但系入口发现面质竟然系我所喜爱 无担担面咁浓味 反而令碗面更容易入口 一啖一啖 欲罢不能 唔小心食晒个friend兜面哈哈 猪排不过不失食完兜面等拔丝苹果既时间过得特别慢 因为啲嘢食 到喉唔到胃咁 份嘢其实好多 而且因为甜 其实每个人都食唔到好多嚿

鸡丝粉皮
猪排上海面
拔丝苹果
食完兜面等拔丝苹果既时间过得特别慢 因为啲嘢食 到喉唔到胃咁 份嘢其实好多 而且因为甜 其实每个人都食唔到好多嚿 所以最好都系人多叫黎一人一两嚿就差唔多啦 啲苹果酸酸啲 酸酸甜甜 比想象中好食 唔会太漏 如果嗌薯仔 可能会感觉甜啲 饱啲

虽然环境黎讲唔系太完美 每张台之间都痴得几埋 不过胜在气氛唔错 有中餐厅入面你来我往 越讲越大声既 感觉 谂返起 我食饭既时候好似都high high地 讲嘢大大声声咁 sorry噜❤️
鸡丝粉皮
猪排上海面