2014-11-18
星期六黎开呢头行街买野,未行之前梗系揾野食e左肚先啦!呢排新加玻野甘hit,又比我地揾到间专食新加坡野既连锁餐厅,一于试下先!一坐底,就同友人讲要点薏米水,黎到亦无令人失望,好正宗,无偷工减料㖞。南亚风,又点少得kaya toast 呢!呢个都无令人失望,自家制既kaya sause好浓蛋香,又吾会得个甜字,加埋牛油,成件事好合理,我同友人一人半块够哂!到main course la......个叻沙汤底正过toast box, 好香虾米味,椰汁同香茅分量刚刚好,再加店内既秘制辣酱,自己调较辣度!好惹味啊!顺遂比个名吸引中,其实就系用叻沙既配料加sause黎捞米粉。略嫌味道不够浓。海南鸡皮爽肉滑,味饭味道香浓!值得一食!娘惹咖喱鸡加prata,prata吾会太油腻,咖哩吾算辣,但就好香浓。仲有好贴心既设计,我可以慢慢充住部iphone慢慢食都吾惊无电啦!成个brunch食得好食又舒服,价钱又吾算贵,绝对会encore!
到main course la......
海南鸡皮爽肉滑,味饭味道香浓!值得一食!