2016-11-29
重庆大厦最著名的就系一入到入口就要打低十八铜人阵,一班印度朋高手会洗出混身解素拉你去佢果间餐厅,个个都话自己正宗,个个都话自己好好味 ! 今次我地一班 fd 四条友拣左呢间来试。听讲呢度求其执间都好吃,究竟系咪真!?食左D 乜?烤饼讲真冇乜味,淡淡地,系用来送汁食的,味淡系应该,份量都几多下,够四位用。[ 印色咖喱鲜虾] 个虾系用左雪藏虾,虽然个咖喱汁几浓,但系佢个虾肉真系冇乜味,我怀疑佢系煮好解冻就咁放落去浸一浸就上菜。唔好叫 X( 呢个虾肉又系冇乜味,我估应该都系用同一种手法来煮。我讲笑话,虾肉点解可以咁 Pure 好似一张白纸咁冇味!? 讲真,以上四样野我食 唔出有咩分别。唔可以用难食形容,不过冇食亦冇乜损失。如果真系要叫,就叫个炭烤杂锦样样试D 个羊肉冇乜骚味,个汁几好。算系中上既,同饼 一齐送几正。呢个好食。成晚反而我喜欢呢个,虽然系素,不过 一D 唔闷,磨菇同咖喱果然系好夹! 叫啦!饭冇乜饭香,不过texture 几得意,唔似我地食开的泰国丝苗,佢再幼身同干身D。一定要沾咖喱汁。总结来讲,呢间印度菜叫合格,但未达到预期咁好味。下次再系重庆度揾多间先。
食左D 乜?
[印式烤饼]
[ 印色咖喱鲜虾]
[印式椰汁虾]
[牛油鸡] [炭烤香烧鸡] [炭烤杂锦][香辣烧鸡块]
[劲辣咖厘羊肉]
个羊肉冇乜骚味,个汁几好。算系中上既,同饼 一齐送几正。
[印式青豆磨茹]
[印度黄饭]