2021-03-28
平时都好少机会食印度菜今次有朋友推介呢一间诺士佛台嘅餐厅🍴于是决定试吓一坐低就叫咗个印度前菜小食茄子泥 ZAALOUK $85茄子蓉配大蒜 香菜 新鲜柠檬汁和初榨橄榄油 好smooth 又一d都唔会腻所有前菜都会跟配皮塔饼 不过份量就得一块🤣 所以建议大家都系另外再叫薄饼点茄子蓉食Mango smoothie $60朋友本身仲担心系等于Mango lassi 因为佢喺另外一间印度餐厅饮过一杯芒果饮品佢话系非常之甜甜到饮唔到🤣🤣 不过呢一杯系好正常好好饮嘅芒果奶昔上面仲有啲cream 打卡影相都正特制印度烤鸡肉(必叫!)$120烤鸡肉放在铁板上 上到枱仲系热辣辣(睇相都见到有几多烟)🤣🤣系平时其他餐厅唔会食到嘅风味 一试就爱上了 牛油鸡 蕃茄煮烧烤鸡块 $130呢个菜式完全唔辣 食落好重牛油同蕃茄嘅香味👍🏻 相对印度烤鸡肉会较为清淡一点 另外加配咗芝士薄饼 点住sauce 食 🤤🤤整体来讲都系一个非常好嘅体验 令我对印度菜式有崭新的想法原本以为印度菜都系好辣好重口味 之后到有机会都会再黎试吓其他印度菜
今次有朋友推介呢一间诺士佛台嘅餐厅🍴
于是决定试吓