2022-07-13 141 浏览
行过见到呢间台湾餐厅都几多人食,挂住台湾既我去唔到台湾,唯有同朋友黎食台湾野思乡。我地叫左3个套餐再加小食。盐酥鸡同甜不辣炸得好香口但唔腻,甜不辣调味唔错,应该加左椒盐粉,盐酥鸡加左九层塔减少腻感。炸物大家都系一口接一口,完全停唔到😋盐水鸡好滑,加左唔少蔬菜同菇,好fresh,好啱夏天唔想食咁heavy 既时候黎食。卤肉饭同出面食既好唔同,啲肉唔会好肥(我唔中意食肥猪肉都接受到),香口得黎食完都唔会有滞住滞住既感觉。花雕麻油鸡汤酒味几香浓,好足料,仲落左杞子、金菇、豆卜,好快饮晒成碗。卤肉青菜正常发挥,饮品个人觉得略甜(平时饮开微甜),蚂蚁人可能会比较中意,我下次黎应该会叫走甜。虽然价钱唔算好平价,但感觉到食物既诚意,下次黎会想再试埋蛋饼同其他炸物😆