2019-01-22 567 浏览
寻日同朋友食饭,朋友话想试吓小炒菜式,网上见到呢间小菜馆都有几多好评,所以专登去佐敦试吓餐厅嘅位置距离地铁站大约十分钟,坐低之后越来越多人帮衬,好似都几多熟客帮衬小菜嘅款式有好多,我哋先拣咗两只冰镇鲍鱼试一试,都几新鲜,肉质都几厚我就拣咗个蜜桃拔丝骨,因为钟意食酸酸甜甜嘅𩠌菜,炒出嚟色泽好靓,酸甜味刚刚好,有蜜桃、青椒、黄椒等做配菜,送饭一流再叫咗个雀巢XO酱炒虾球,份量都几大碟,而且有好多只虾,配菜仲有好多菇、芹菜、腰果等,每一样都炒得好滋味,虾🦐又煮得好爽中国人都系钟意食饭,所以叫咗个泰式蛋白蟹肉炒饭,饭炒得粒粒分明,带有少少辣味,而且蟹肉同埋蛋白配衬得好好,成个饭煮得几好食,值得一赞最后餐厅仲送咗芒果布甸俾我哋食,加埋少少淡奶,为寻日晚餐再加分数餐厅好啱一班朋友嚟饮住啤酒食小菜,又好啱成家人冬天嚟食羊腩煲,系好地道嘅香港小菜馆

冰镇鲍鱼

蜜桃拔丝骨