2023-05-08 143 浏览
朋友推介呢间小店,主打多款特色日式料理,内里布置带点怀旧风,好有日本家乡嘅感觉,灯光偏暗,气氛满满,另外环境唔大所以要预先留位先可以入座~ 适合三五知己过嚟聚餐😆前菜有芝士酒盗同蟹肉沙律,前者红曲、豆瓣酱、酵母发酵而成,cream cheese味好重,咸香突出,令人一试爱上、蟹肉沙律大大碟,口感爽脆,食落鲜甜,十分开胃🤤刺身有金目鲷,鱼肉白身,肉质细腻同时带点爽口,入口鲜甜美味, 搭配调味料有助提升整体嘅鲜与甜度!寿司方面叫咗左口鱼、深海池鱼同海胆,建议由淡食到浓,鱼油满满,超级滑身,层次丰富,每款都各有千秋~ 烧物都有几多选择,蕃茄同露笋配上豚肉可降低油腻感,鸡全翼烧至外脆内嫩,入味又juicy~ 个人推介盐烧白鳝,外皮香脆,鱼肉嫩滑,啖啖肉,加埋柚子好refreshing~ 唔够饱嘅话可以叫埋鳗鱼饭,两大条鳗鱼铺喺面,酱汁浓郁但唔会盖过本身鳗鱼嘅鱼油香味,饭粒粒分明,值得一试🐟