2023-02-11
星期六去#中环 嘅#大馆 行下。去之前,就系附近嘅 #疯狂小面 @crazynoodles.hk 食番个lunch 先。佢位置系楼上铺。系#中环街市 岀黎之后,靠左行落去会见到南记。#南记 右边有个佳德商业大厦。就系个到上一楼就得!好食指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻抵食指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻回头指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻💋疯狂肥肠牛肉面(红汤)话说@bili_blu 都系#重庆 短居过半个月。个时都食唔少重庆面。佢个红汤味道的确几重庆。只系重庆嘅更多油。相信系在地化左,少啲油迎合番要健康嘅香港人。肥肠处理得好干净,亦都煮到够哂淋同入味。大推。另加左$15 要个牛肉。牛肉系牛𦟌位置。所以唔会好硬。而个面呢,好感几好,有啲似手拉面嘅质感。💋疯狂大排面(白汤)白汤就唔辣嘅,饮落有啲似#胡椒猪肚汤 嘅味。大排即系大排骨。一夹啲肉就会从骨甩岀黎。💋椒泡凤爪呢个好食但好好好辣。辣得超过瘾!就系你明明觉得好辣,但又会夹第二旧黎食😂😂 估计辣度系至少谭仔小辣。💋蒜泥青瓜香蒜味同青爪爽脆!💋#成都老冰粉 冰粉有少少似广东嘅凉粉。但佢就用石花树嘅籽凝结而成,好似啫喱咁。另外仲用花生,提子干,酒糟,芝麻,甜水作配料。解
好食指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
抵食指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
回头指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
💋疯狂肥肠牛肉面(红汤)
💋疯狂大排面(白汤)
💋椒泡凤爪
💋蒜泥青瓜
香蒜味同青爪爽脆!
💋#成都老冰粉
冰粉有少少似广东嘅凉粉。但佢就用石花树嘅籽凝结而成,好似啫喱咁。另外仲用花生,提子干,酒糟,芝麻,甜水作配料。解辣一流!