2022-12-22
餐厅位于韩国街附近,之前见过好多次但系都冇机会入去食,最近约friend想坐舒服啲,就顺便试吓呢一间餐厅😛我哋都算早食,都已经见到有啲人入咗座,有啲讲日文,应该系日本当地人🤔日本雪糕 - 绿茶&黑芝麻 ($56)忍唔住先介绍甜品😍两种雪糕都超浓味,满口都系甘甜嘅绿茶味或者浓郁嘅黑芝麻味,为今餐增色不少😍前菜 ($40)超惹味嘅带子裙边,冇谂过连前菜都咁高质😙杂锦鱼生(上) ($420)所有海鲜都超新鲜,完全冇雪藏味,食得出系即日空运到港😎安康鱼肝酢物($130)好奇心爆灯嘅我就叫咗呢一款𩽾𩾌鱼鱼肝,食唔惯嘅人会觉得有啲腥或者怪怪地🥲元气豆腐 ($90)店员是日推介,喺冻豆腐上加咗泡菜酱、麻油、生呑拿鱼碎,食到好有fusion感觉🤣明太子蛋卷 ($75)系我哋平时食开嘅蛋饼😙听讲日本人钟意佐酒食🍶入边嘅明太子其实唔算好浓味,唔使惊食唔惯自家制牛肉薯饼($68) 宫崎南蛮鸡肉($85)牛肉乌冬 ($88)
日本雪糕 - 绿茶&黑芝麻 ($56)
前菜 ($40)
超惹味嘅带子裙边,冇谂过连前菜都咁高质😙
杂锦鱼生(上) ($420)
所有海鲜都超新鲜,完全冇雪藏味,食得出系即日空运到港😎
安康鱼肝酢物($130)
元气豆腐 ($90)
明太子蛋卷 ($75)
自家制牛肉薯饼($68)
宫崎南蛮鸡肉($85)
牛肉乌冬 ($88)