2024-12-17
今日我去咗一间好靓嘅泰国餐厅,环境优雅,充满泰国风情,令人一入去就有种身处异国的感觉。餐厅嘅装潢色彩缤纷,摆设精致,非常适合拍照打卡。点咗以下几样泰国招牌菜:1. **椰子鸡汤**2. **蚝仔蛋饼**3. **泰式炒饭**4. **杂锦串烧**椰子鸡汤首先上到嚟嘅系椰子鸡汤,汤底清澈,散发出浓郁椰香味,令人一闻就想饮。汤里面有嫩滑嘅鸡肉,搭配新鲜嘅香茅、柠檬叶同埋辣椒,味道酸辣适中,既清新又暖胃。每一口都令人感受到泰国独特嘅风味,实在系一个开胃嘅开始。蚝仔蛋饼接著试咗蚝仔蛋饼,外皮金黄酥脆,内里包住鲜美嘅蚝仔,味道非常鲜甜。饼身轻薄,唔会太腻,配上少少辣酱,更加提升咗整体嘅风味。每一口都充满咗海鲜嘅鲜味,真系好好味!泰式炒饭然后就系泰式炒饭,饭粒粒分明,炒得恰到好处,香气扑鼻。里面加入咗虾仁、蛋同埋多种新鲜蔬菜,味道丰富。炒饭带有适度嘅咸香,配上柠檬汁,令人食得更加开心。每一口都系对味蕾嘅享受!杂锦串烧最后系杂锦串烧,串烧选择多样,有鸡肉、牛肉同埋猪肉,全部都经过精心腌制,味道浓郁。烧烤得恰到好处,外脆内嫩,搭配特制嘅酱汁,令人一口接一口,停唔到手。每一样菜都味道出色,环境又靓,服务
点咗以下几样泰国招牌菜:
椰子鸡汤
蚝仔蛋饼
泰式炒饭
杂锦串烧
每一样菜都味道出色,环境又靓,服务态度友善,令人感到宾至如归。如果你钟意泰国菜,呢间餐厅绝对值得一试