餐厅: 暹羅苑
资讯:

2018-04-16 612 浏览
暹罗苑嘅主厨系一位泰国肥哥哥。今日点B餐,泰式明炉冬荫汤乌头鱼拼暹罗海南鸡($188),咖哩牛腩,原个椰青焗海鲜饭,甜品黑糯米饭。因为友人静静的埋单请食饭,我忘记了其他价钱,但肯肯定定唔贵啊!一般食泰国菜都会点菠萝饭,有一次见到隔离枱有个椰青饭,好得意!上枱时侍应会用极快嘅速度将个椰青盖同啲饭𩠌搬上个碟度。啲𩠌味道OK,反而系啲饭好正,软硬适中,而且好香椰味!记得刮埋啲椰肉出来食呀,好正!至于甜品黑糯米饭(相中半边白糯米唔系我食嘅),系个人喜好,啲黑糯米沟咗其他米,刚刚好食完唔怕顶住个胃,而芒果唔酸又新鲜。其他味道都好OK,咖哩牛腩亦不过不失,海南鸡滑嘟嘟,乌头鱼都唔算好鞋,食完条鱼仲可以饮埋啲汤。

一般食泰国菜都会点菠萝饭,有一次见到隔离枱有个椰青饭

椰青饭
甜品黑白糯米饭