2024-09-23 313 浏览
今日行开淘大突然想食泰国嘢,上网见到呢一间地道泰国菜,就一于嚟试吓!环境好大,坐得好舒服,仲有两只猫猫非常吸客!我哋嗌咗个肉碎炒饭同埋肉碎炒金边粉作为主食,份量都超级大,炒饭粒粒分明而且好上色好入味,食唔停口,金边粉都炒得好好食配埋肉碎,非常夹!最正嘅一定系炭烧猪颈肉,你平时出边食开嘅份量多成一倍,大到成只手掌咁,淋得嚟又唔干,又至比例啱啱好,绝对系我食过最好食嘅猪颈肉!另外我都好推荐试吓个鸡煲,同样份量大就不在话下,鸡煲热辣辣,鸡肉好嫩滑,配埋啲香料都好入味,好好食!最后我哋嗌咗一杯冻朱古力同埋冻好立克,都冲得好浓,绝对唔悭料!非常推荐大家经过淘大可以过嚟同朋友chill吓,整体嚟讲都系几好食几地道嘅泰国菜!