2021-07-16 1269 浏览
今晚同爸爸去左荃湾杨屋道街市附近既泰国餐厅用餐。之前成日搭车经过望到,今日终于黎试一试了。餐厅入面环境都好有泰式装修,感觉好似置身于地道既泰国中,当下自己去左旅行,开心一下都唔错。餐牌上都有各式各类既菜式,好多特色都有,唔错唔错。总有一款会岩食。我同爸爸决定点一客炒粉面、同一客小食。先点了一份泰式炒金边粉。基本上每次去泰国餐厅,我都好钟意食炒金边粉,因为入面又多𩠌,多数会有虾、肉粒、花生碎等等,吃起来味道同口感都唔错。咁呢间餐厅既泰式金边粉都做得相当不错,好惹味,热辣辣的,配料又不少,拌匀来吃,正。另一款我们点了一份小食拼盘,因为好多款小食都想食,所以决定点一个拼盘,咁样可以咩都食到,款款都有。卖相好靓好丰盛,大满足入面有炸虾饼。金黄外皮,外脆内软好好味。炸鱼饼,外皮烟韧一点,鱼味浓,好似食紧炸鱼蛋咁,好好味好好咬。春卷,馅料好多,脆卜卜,正鸡肉串烧,啖啖肉好好味,配埋个酱更为惹味。间餐厅仲有好多唔同菜式,下次经过可以黎食埋。

我同爸爸决定点一客炒粉面、同一客小食。
泰式鲜虾炒金边粉

泰式拼盘

卖相好靓好丰盛,大满足

入面有炸虾饼。金黄外皮,外脆内软好好味。

春卷,馅料好多,脆卜卜,正

鸡肉串烧,啖啖肉好好味,配埋个酱更为惹味。

间餐厅仲有好多唔同菜式,下次经过可以黎食埋。
2021-07-12
泰式鲜虾炒金边粉