2021-09-23
每次去西贡玩完水都超级攰,揾间好食嘅餐厅补充能量就非常重要🤣今次朋友带我去左呢间唔太起眼嘅泰国菜,都几唔错!餐厅位于巷仔中间,大部份嘅位置都冇冷气,好有去左泰国热住食嘅感觉,非常地道😂不过虽然冇冷气,但体感其实都可接受。✨ 泰式金边粉炒虾($68)每次食泰国菜基本上都会点pad thai, 呢度嘅pad thai味道都唔错😋食落酸酸甜甜,口感适中,唔会太油亦唔会太干。✨椰子鸡汤($92)超级推荐椰子鸡汤,饮落酸酸辣辣咁,但又唔会令人好颈渴,浓郁嘅椰子香令人饮唔停口❤️入面亦都好足料,加左磨菇、鸡肉、车里茄得,非常好味。✨泰式炒通菜($58)泰式炒通菜味道都唔错,炒得非常有镬气,非常惹味,但稍微有少少辣。整体黎讲每样野食都系above average, 而且价钱唔算贵,下次应该会再黎试下其他菜式😋
✨ 泰式金边粉炒虾($68)
✨椰子鸡汤($92)
✨泰式炒通菜($58)