2021-11-24
🍽MANA THAI KITCHEN———————————————🐈:今次呢间系我朋友揾的,湾仔我真系唔熟路🤣。呢间应该系正宗泰国人开,staff大多系泰藉,超温柔!餐厅嘅设计都好有泰国地道味道。环境宁愿舒服,唔错!———————————————🌟牛肉船面个卖相好似好普通,估唔到个汤会咁浓郁惹味!满满嘅牛香同超浓嘅花生🥜,牛肉好高质,油味香,肉质腍,靓牛嚟!另外仲有牛筋同牛丸。_🌟黄咖喱鸡配薄饼香甜、大量炸蒜,重蒜味啊正!鸡块已经预先切得细细件,都够滑,唔错。薄饼份量多到食唔哂!_🌟马拉盏炒芥兰味道正常,朋友过偏重味,但因为我食开重口味,所以我又觉得ok!_🌟柚子鲜虾沙律推介!好fresh,同埋份量好多,食到最尾要拎走😂!鲜虾好弹牙啊!一样都系好多炸蒜👍🏻!_🌟青柠梳打&泰式奶茶两杯野饮都正正常常啦,奶茶好滑!———————————————#湾仔美食 #香港美食日记 #香港美食地图 #香港美食 #食好西 #hkg🇭🇰 #hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #foodstagrams #foodlover #hkfoodlover #foodshare
🌟牛肉船面
🌟黄咖喱鸡配薄饼
🌟马拉盏炒芥兰
🌟柚子鲜虾沙律
🌟青柠梳打&泰式奶茶
两杯野饮都正正常常啦,奶茶好滑!
———————————————
#湾仔美食 #香港美食日记 #香港美食地图 #香港美食 #食好西 #hkg🇭🇰 #hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #foodstagrams #foodlover #hkfoodlover #foodshare #igfood