2020-11-24 347 浏览
有日喺湾仔行行吓街,系啲巷仔穿嚟穿去嘅时候,突然发现到一间金碧辉煌嘅餐厅即刻俾佢吸引咗🍴原来系一间啱啱新装修又是正又干净环境又阔落嘅烧味店🤪如果唔系赶时间都唔会叫外卖,我一定会直接堂食🥲睇完个餐牌之后,几分钟之内,围观同等攞嘢食嘅人已经越嚟越多🤯 之后咁啱餐厅烧好一批新嘅叉烧,佢哋讲完即刻有更加多人埋嚟睇埋嚟拣🤭本身我企咗系到睇都睇咗一段时间,太多选择谂唔到食咩🥺不过最后都系拣咗几个大班首选try try🤭第一个我叫咗黯然销魂鸳鸯饭🍚店主都极力推荐我叫呢一款饭,因为极之抢手,我叫嘅时候已经系最后一个,因为佢好出名嘅无骨鸡扒已经一早卖晒🤭返到屋企第一盒即刻试试佢,果然名副其实冇介绍错👍🏻叉烧半肥瘦,鸡扒咬落去啖啖肉再加埋佢哋个秘制凤凰汁,叉烧汁嘅甜豉油再加少少酸辣嘅秘制汁,真系好夹😋另一盒我叫咗普通嘅黯然销魂饭🍚虽然无咗鸡扒,但系佢啱啱出炉嘅叉烧再加埋两只流心煎蛋🍳夸张啲讲句净系食佢两只蛋捞饭都够🤣叉烧就唔使再讲,烧得好香再加埋个边有少少㶶so yummy!!!!😋最后一盒我叫咗烧鹅五宝饭🍚虽然系一盒大杂烩,但系咩都可以试到👍🏻皮脆肉嫩嘅烧鹅同烧肉,唔使再介绍嘅叉烧,再加埋平时会唔系好显

黯然销魂鸳鸯饭

秘制凤凰辣汁

黯然销魂饭

最后一盒我叫咗烧鹅五宝饭🍚虽然系一盒大杂烩,但系咩都可以试到👍🏻皮脆肉嫩嘅烧鹅同烧肉,唔使再介绍嘅叉烧,再加埋平时会唔系好显眼但系无咗佢又唔得嘅红肠同埋咸蛋,真系好啱啲唔知拣咩,样样又想试吓嘅朋友叫🤪
烧鹅五宝饭
外卖自取