2024-06-02 218 浏览
一间好有特色嘅地道港式酒楼,品尝到正宗怀旧滋味,回味犹存。夜晚去无点心食,有小菜食~见到餐牌有劲多款小菜选择,都唔知拣食咩好😆因为我哋得2个人,最后叫左2个小菜,1个炖汤~⭐️ 西柠煎软鸡 $98首先上桌嘅系一盘超香口惹味嘅西柠煎软鸡,份量好多好大碟!计返价钱,好抵食,因为真系好大份,2个人食唔晒🤣西柠鸡先炸再淋上汁酱,食落口感有少少脆口感,但又keep到肉质鲜嫩,好好味🤤再配合酸甜西柠汁,酸酸甜甜,超级开胃! 叫人一食停唔到筷子。⭐️粉丝什菜煲煲面有厚厚粉丝铺面,粉丝吸晒各种蔬菜嘅鲜味,加埋浓郁嘅汤汁,食落好入味好鲜味,而且都系份量十足👍🏻⭐️足料炖汤 - 花旗参炖老鸡 $88因为限量供应,一入座已经先order左。好大锅,2个人每人饮到2碗!唔系讲笑,真系好好饮!汤头浓郁甘醇,鸡肉,花旗参更为呢碗汤注入咗深厚嘅药材香气,回味无穷。呢啲正统嘅粤式家常菜,都系我哋年少𠮶阵喺茶楼品尝过嘅味道,食起黎犹如穿越时光隧道,食紧回忆。店舖嘅装潢,睇得出酒楼老板对港式饮食文化嘅虔诚承袭。即使身处现代化嘅都市,呢度依然保留住怀旧嘅港味氛围,彷佛一个对时光倒流嘅时空胶囊。对于每一个对香港饮食情有独钟嘅我嚟讲
见到餐牌有劲多款小菜选择,都唔知拣食咩好😆
因为我哋得2个人,最后叫左2个小菜,1个炖汤~

⭐️ 西柠煎软鸡 $98

⭐️粉丝什菜煲
粉丝什菜煲

⭐️足料炖汤 - 花旗参炖老鸡 $88

对于每一个对香港饮食情有独钟嘅我嚟讲,呢间酒楼无疑系必访之地。喺呢度,我哋唔仅可以品尝到正宗优质嘅粤菜,更可以感受到浓浓嘅香港味道,彷佛穿越返到温馨嘅旧时光。我已经想再食多次🤫重温呢份难能可贵嘅港式风味。
2024-05-30
粉丝什菜煲