2024-10-10
同事介绍我嚟,系唔错噃~《浓汤鱼肚浸时菜炒》呢个菜味道比较淡,不过鱼汤浓郁鲜甜,捞埋新鲜嘅时菜同鱼肚,口感丰富又清爽~鱼肚烟韧有咬口,一点腥味都冇•鱼肚嘅鲜同蔬菜嘅清甜,好啱送饭食~《黑毛猪叉烧包》叫咗经典粤式点心之一「叉烧包」,唔同一般嘅叉烧,呢度用黑毛猪肉整㗎!口感更加嫩滑,肉质更加梨实~甜咸适中嘅味道,仲有肥瘦啱啱好嘅叉烧馅同松软嘅面皮,食完一个接一个!!《鸡仔咸水角》三只小鸡仔嘅造型超得意 炸到金黄酥脆,入面嘅肉碎馅料咸香爆汁,丰富嘅馅料再配埋香脆嘅外皮,糯香之中又带住薄脆C 又咸又甜嘅味道真系好好味~《盈图虾饺皇》半月形嘅虾饺望落就好食(饺子皮蒸熟后呈透明色,食落薄而软:鲜虾更加爽口弹牙,食落去好新鲜~馅料仲有少少酱汁,味道好鲜美~
《浓汤鱼肚浸时菜炒》
《鸡仔咸水角》