2019-07-14 41 浏览
好多人都同我一样钟意行街食嘢系一种生活态度,咁至可以品尝到各种特色美食,是日又来左呢个大型商场行街顺便可以食番一餐,今次就去左呢间食澳门菜餐厅开饭系餐牌上已有多款地道菜式同套餐提供,先点了个晚市套餐仲可以优惠价追加特色小食,为食嘅我又点会执输都点番两款品尝,先来有是日餐汤入口浓郁再来有小食香蒜黑醋猪手沙律,未食已闻到黑醋香甜味,再食件香嫩猪手入口啖啖骨胶原到另一款系马介休球伴田园沙律 ,炸得金黄香脆食到香软薯泥、洋葱同马介休香味够晒地道风味小食轮到主菜有十月初五虾籽松露意大利面,虾籽松露都份量十足,系食之前先捞埋等意粉沾满晒,咁食会特别滋味十足眨眼又食左几款美食,澳门美食又点唔食路氹香脆猪扒包同人气焦糖葡挞猪扒包入口香脆松软猪扒肉质嫩滑啖啖肉汁食到原汁原味,再食件热辣辣嘅焦糖葡挞份外满足嘅一餐澳门美食。
  • 焦糖葡挞
  • 路氹香脆猪扒包