2023-08-30
未入餐厅,已经系门口比老板截住,因为佢地3号铺小食店,系同一老板,但食既野就好唔同,2号铺主打烤肉类,但今日我同猪先生有d喉咙痛,所以我地就叫左其他野☺️🔸部队锅份量绝对够3-4个人食,试左啖汤底唔算好辣同好咸👍🏻锅入面有大量蔬菜垫底,上面放满肠仔、午餐肉、年糕、豆腐等食材,最重要系锅上面个拉面加埋芝士一齐食,真系超级邪恶呀😆食到7成饱先发现餐厅有章鱼锅,下次要黎食E个🔸水冷面好清爽既冷面,「姨母」仲会帮我地剪开,上面既牛肉片唔会痴牙🔸半半炸鸡(原味及甜辣酱)系有骨既炸鸡,除左有鸡之外仲跟左3粒炸饺子,但炸鸡皮唔厚,咬开仲有肉汁洗出,甜辣酱味道岩岩好件件都挂满哂汁🫶🏻🔸罐装甜米露、雪梨汁其实应该叫beer,但实在仲算早,所以我地叫左2罐饮品就算尖沙咀韩国街食正宗韩国菜,传统既真系有少少唔同,「姨母」见我地影相又会教我地点影得靓d,同场仲有另一枱叫左烤牛肉,「姨母」系咁赞d肉靓,叫我地都影张相😂仲有教我地韩文💕又食又学到野😆
🔸部队锅
🔸水冷面
好清爽既冷面,「姨母」仲会帮我地剪开,上面既牛肉片唔会痴牙
🔸半半炸鸡(原味及甜辣酱)
🔸罐装甜米露、雪梨汁
其实应该叫beer,但实在仲算早,所以我地叫左2罐饮品就算