2024-12-05
好耐无食烤肉🔥🍖,今次拣左呢间试下🤤 装修以深色木系🪵为主,有卡位或者韩式既圆形铁枱可以拣,抽油烟设备都ok, 食完唔会好大味~ 烧肉🔥🍖方面拣左拼盘,好处就系唔洗谂食咩又咩都有咁😂 食材新鲜,味道几正宗😌(5 😍 系满分,🤩系半分)牛肉拼盘 (A) 🐮 - $560 (好味指数:😍😍😍😍)拼盘绝对系懒人选择😂 呢个拼盘有晒牛肉眼 🐮🥩、牛肋骨肉🍖、肩胛肉🐮同埋板腱肉🐮 牛肉眼 🐮:肉眼属于牛既肋脊,油花丰富,烧过🔥之后油香更加出,味道甘香醇厚🤤 口感软腍嫩滑,牛味几香浓同juicy😋牛肋骨肉 🍖:亦即系牛小排,有大理石花纹,分别系中间会有一条粗既油花,系因为工厂将两块无骨既牛小排叠埋一齐切既结果~ 油脂丰腴,肉质会实净啲但依然软嫩,入口即化🤩肩胛肉🐮:肩胛肉系里脊肉里面最前面既部分,肉质厚实但软嫩,有细致既油花,分布均匀,亦有几浓厚既牛味🐮板腱肉🐮 :系肩胛骨上面既肉,一只牛🐮只可以攞到大约两公斤左右,比较稀有,特色系中间有一条透明既嫩筋,脂肪相对较少,肉会结实啲但都唔会韧大酱汤 🌶️🥣 (好味指数:😍😍😍😍)个拼盘会包埋一个汤🥣,我地就拣左大酱汤🥣,韩式🇰🇷大酱又可以叫做韩式味增酱或
(5 😍 系满分,🤩系半分)
牛肉拼盘 (A) 🐮 - $560 (好味指数:😍😍😍😍)
大酱汤 🌶️🥣 (好味指数:😍😍😍😍)
个拼盘会包埋一个汤🥣,我地就拣左大酱汤🥣,韩式🇰🇷大酱又可以叫做韩式味增酱或者韩式黄豆酱,味道同日式味噌有啲似,但发酵既味道会再浓郁啲,加上辣辣地🌶️,饮完暖笠笠咁~ 亦有鲜甜无沙既蚬肉🦪、嫩滑既豆腐粒⬜️同清甜既蔬菜都唔错
韩式牛肋骨汤 🇰🇷🐮🍖🥣 - $110 (好味指数:😍😍😍😍)
个牛肋骨汤🐮🍖汤底🥣清澈,顺喉清甜,啲肉几易拆出黎,份量几多,肉味香浓,质感软嫩多汁,配埋清甜既萝卜⚪️🥕同埋烟韧既冬粉几正🤤
好味指数:😍😍😍😍
推介指数:😍😍😍😍