2024-06-29 251 浏览
夜晚八点几𠮶阵行过餐厅,冇乜人排队就入咗去试咗。餐厅好光猛好企理,楼底都好高,好舒服。铺面见到好多唔同嘅菜式推介,就嗌咗一份水门捞面同埋一碗泰北清冬阴鱼片汤粉,再拼招牌水门鸡半只。先嚟咗个捞面,份量好大份,啲𩠌都好多,一共有三种,分别系鸡脚、鸭血同猪手。个捞面汁唔会好咸,每款𩠌都好入味,捞埋个面底感觉好match! 然后嚟咗水门鸡半份,鸡件好滑有鸡味,配埋佢个特色鸡酱,食唔停口!本身碟鸡仲会配鸡杂,成个配搭都好出色然后就嚟咗个清冬阴汤粉,佢只冬阴唔系红色𠮶款,而系望落去好似清汤咁、但系个味道系好泰式酸辣个鱼片都好鲜好有鱼味,配合埋蚬嘅清甜,成个冬阴汤都好好饮,本身仲嗌咗个梳打水都饮唔晒!值得一试总结嚟讲,间餐厅唔系平时出面食嘅泰国餐厅,好有地道风格特色!
水门鸡半份
水门捞面