2024-02-02
旺记冰室 (鸿辉大厦B座)📍旺角通菜街2Q-2Z号鸿辉大厦B座地下7号舖今日同朋友去旺角shopping 😍行到夜晚想揾间冰室食下,就见到旺记冰室啦,餐厅入面有好多香港冰室mix猫猫嘅画🐱十分可爱😆😆我同朋友order左👇自家制叉烧日本滑蛋饭配旺记秘制甜豉油 $62🥚🍚🐖葱花滑蛋好香嫩,份量足,配埋叉烧呢个配搭真系无得输👍👍好好味😍推荐指数:8/10日本滑蛋芫茜鲜牛肉饭配旺记秘制甜豉油 $64🥚🍚🐂而芫茜控嘅朋友,一定系简呢个特色嘅日本滑蛋芫茜鲜牛肉饭🤣🤣一上枱已经闻到好重嘅芫茜味🥰朋友表示十分满意👍推荐指数:8.5/10我地睇到menu原来系用左日本鸡蛋🥚同4.3日本鲜奶🥛,唔怪得鸡蛋会炒得咁滑,咁好食🥰同埋旺记秘制甜豉油好出色,甜甜地,令到成个饭更加好食😍😍☕️饮品方面,我地叫左一杯比较特别嘅热鲜姜汁奶茶(+$4)同热杏仁霜,原来淡淡嘅姜汁配埋奶茶都好夹😆整体黎讲,餐厅位置方便,地方宽敞,滑蛋炒得出色👍🥚值得一试👍
📍旺角通菜街2Q-2Z号鸿辉大厦B座地下7号舖
我同朋友order左👇