2019-07-02
东南亚食物最啱我口味,味道够浓,今日行过上环,见到呢间越式菜餐厅,又忍唔住要入去试吓。呢间餐厅地方都算大,座位多,睇嚟应该系平日打工仔嘅食堂,食物选择都有唔少,我哋就叫咗一饭一面一小食。薯丝炸虾春卷:薯丝炸得好香脆,里面包着一只虾和一些虾滑,外脆内弹口,虽然只系几十蚊,但份量都唔少,有成六大只㗎!越式春卷汤檬:食得多炸野想食清淡啲,所以就叫咗汤檬,汤檬嘅味道唔错,就咁食都好够味,仲要大大碗,份量非常多。春卷揸得好香脆,系好正宗平常食到嘅越式春卷嘅味道,馅料都唔少,好味道!马拉盏炒芥兰猪爽肉:啲芥兰炒得非常好食,马拉盏嘅蒜蓉味好浓,唔知点解我仲觉得有少少虾膏味添,送饭一流!猪爽肉真系好爽口,我估应该系猪颈肉黎?小菜嘅份量好足,仲配埋白饭,一定够饱。