2024-01-23 32 浏览
小编对日本嘢嘅热爱系不分季节😆 近排发掘到一间日本野系铜锣湾中心地带,系食丼饭同各类刺身寿司🍣所以揾日放工去左试餐厅好多唔同嘅主食供应,例如丼饭、乌冬、冷面,生冷野有刺身、寿司、手卷,咁仲有啲串烧嗌咗乜鱼一极上刺身丼饭🍚叫咗一碗丼饭,两个人share都好够😋 呢碗丼饭有齐好多唔同嘅刺身,包括有牡丹虾、中拖罗、油甘鱼、𫠒红鱼、日本鱿鱼、带子、三文鱼籽、海胆、葱吞拿鱼蓉同埋三文鱼😋 真系超级丰富刺身六点盛今日主打刺身,另一个主食都叫咗个刺身拼盘🤣 刺身六点分上下两格,上面左起赤身、三文鱼腩、油甘鱼,下面就左起黑曹以,第一次食都几有咬口😆之后系好爽口嘅活赤贝同埋牡丹虾🦐 全部刺身都各有两件提灯串系朋友叫嘅~佢话好少见到有得食,所以呢度有就叫咗嚟试吓😍 我第一次食,估唔到几有惊喜☺️ 提灯原来系鸡嘅卵巢同未孵化的蛋,穿喺一个签上😂 听落去好似有啲奇怪,但想讲系食落去系几有口感😂 芝士玉子烧叫咗太多冻嘢,都食返个热嘢中和返😆 玉子烧正正常常,一客有六嚿Ps: 建议黎嘅一定要book位八点走嘅时候仲见到人喺出面等位
餐厅好多唔同嘅主食供应,例如丼饭、乌冬、冷面,生冷野有刺身寿司、手卷,咁仲有啲串烧

嗌咗乜
鱼一极上刺身丼饭🍚