2010-06-20
好耐冇写食评,因为太垃圾,所以唔写唔得,唔好以为香港人唔识食!用餐︰餐汤︰一般的茶餐厅都饮到的味。海南鸡饭$108︰听说以前日售500份。我认为一般般,口味的野见人见致,我觉得北角胜利小厨好味十陪,价钱当然平好多!鹅肝xx牛柳$148︰- 鹅肝同阿妈蒸鸡的鸡肝分别不大,干同实。牛柳,食落其实系牛扒,叫七成熟,结果九成熟,味道no comment,唉~~xx羊骨扒$148︰叫咗五成热,结果十一成熟,"鞋",食咗两口,百几蚊d食咁的野,顶唔住,叫佢换,换咗一份都系八成熟,唔想waste又食得落口,所以算数。好出名的红豆冰︰用个几靓的杯装,同埋用刨冰,其他同一般红豆冰无异。同场加影系你脚边打烂野,收到一句「唔好意思」only,见佢d火计本身冇乜礼貌,由佢,当佢茶餐厅service就冇咁嬲。总结︰环境系几好,食gimmick,相信的确系50年前茶餐厅味道,不过lee种味求其一间茶餐厅都食到。
用餐︰
餐汤︰一般的茶餐厅都饮到的味。