2017-05-02
听过呢间cafe一段时间,可惜一个星期只系开几日,次次都就唔啱时间嚟试。喺湾仔试唔到,有机会嚟试已经搬咗去上环。撑过4层楼梯后,有啲攰,但好在一推开门,好似去咗另一个国度咁。究竟系cafe 定vintage shop? 四围放满好多来自世界各地嘅盏鬼杂货、衫、餐具等,每样数量都唔多,要买趁手。座位唔多,全部都系用旧物改装而成,其中一张枱个枱面居然系一只门,仲有旧衣箱做嘅枱,最特别嘅系有几张学生椅,感觉好舒服,坐低咗就唔想郁𠮶种行埋去睇吓menu,老板话我哋而家唔卖食物㗎喇,吓到个心都离一离,心谂行咗4层楼你话唔卖食物?我冇力行返落去㗎㖞!好在,原来要客人'捐钱'后,佢会请我食野饮野....有机苹果花茶选用于高原种植嘅有机苹果花,香味清新独特,以为苹果茶会好酸,但饮落比想像中甜,就算唔落蜜糖都已经好好饮蓝之豌豆花茶蓝之豌豆唔系用嚟染布㗎咩?原来都可以做花茶?!好似叮当咁样系蓝色㗎,加咗蜜糖之后仲会变成紫色,呃like一流!香烤核桃批由于将会吃一顿丰盛嘅晚餐,所以只点了一款食品,是店主推介,烤热后,充满了核桃香,甜甜的配一杯黑咖啡刚刚好,而且非常足料,坚果味浓
有机苹果花茶
有机苹果花茶