2020-05-17
首先,黄金海岸餐厅嘅侍应态度十分恶劣,安排左一个角落头嘅位俾我哋,完全冇人理我哋,啲侍应全部去晒自助餐𠮶边招呼客人,跟住个位又好热,简直系叫天不认、叫地不闻。本来订左酒店嘅房系有套餐嘅,侍应冇问过我哋系咪呢度嘅住客,搞到我最嬲尾散嗌左啲嘢食,比起𠮶个套餐贵左几百蚊。嗌咗几杯嘢饮,青岛生啤系无气既。炸芝士,个酸梅酱好唔夹个芝士,一般。洋葱汤够热,都几甜嘅,我觉得呢个OK。呢个jumbo set几抵食,有一只春鸡加猪肋骨,薯条都够脆,cherry tomatoes 好甜,粟米好干好硬,个猪好嚡口,鸡够滑。影相𠮶阵时太快手,牛扒张相有啲䑃,牛扒系几好食嘅,五百几蚊10安士一个套餐,包左头先𠮶个芝士小食。另外叫咗个龙虾汁扁意粉,味道偏咸,我觉得唔好食。最后叫咗一个Apple crumble ,我觉得份量都几多,适合三至四人食,个皮都几脆,入面有好多苹果。埋单系$1700,我觉得一啲大型嘅西餐厅好食过佢,服务又差,我唔会再食呢间餐厅啰。本来谂住住酒店方便先至落嚟食嘢,但系感觉系完全侧重左系自助餐𠮶边,西餐部呢边系冇人理嘅,酒店真系要反省下系咪为咗悭资源,搞到唔够人手!
本来订左酒店嘅房系有套餐嘅, 侍应冇问过我哋系咪呢度嘅住客,搞到我最嬲尾散嗌左啲嘢食,比起𠮶个套餐贵左几百蚊。
嗌咗几杯嘢饮,青岛生啤系无气既。
炸芝士,个酸梅酱好唔夹个芝士,一般。
洋葱汤够热,都几甜嘅,我觉得呢个OK。
另外叫咗个龙虾汁扁意粉,味道偏咸,我觉得唔好食。