2017-05-08
晚上6时人流未是最多,不用排队,但7点后好多booking,记得要book枱!我地呢d草民去食草民,原来店入面有假草地俾客人坐,仲有间屋仔的设计,感觉几文青。同肥仔两个人坐左系草地食:经典卡邦尼意粉$68$68的卡邦尼意粉比较少见,但份量必对唔系细,烟肉片份量绝冇减料,每条都沾满忌廉酱,但如果可以再稠d就正d!草民全日早餐$108有炒滑蛋,牛角包,沙律,蘑菇,蘑菇午餐肉,烟三文鱼。蘑菇午餐肉有惊喜,煎得恰到好处,切开有蘑菇碎。跟其他餐厅的全日早餐有所不同,有烟三文鱼三片。再加上极多大块蘑菇和磨菇午餐肉,喜爱食菇类的朋友可以一试。金万利橙酒朱古力心太软$58配mövenpick 云尼拿味或朱古力味虽然等待的时间较长,但这个流心心太软值得一试。心太软好有造型,个心不太xx,刚刚好。附近还加上曲奇碎,朱古力味十足。可可茶一壶$42开头以为只是普通的茶,但原来可可香味十足,但又不会觉得成日朱古力,好特别的茶!可以一试!两个人食左共$300左右,都唔算太贵
同肥仔两个人坐左系草地食:
经典卡邦尼意粉$68
每条都沾满忌廉酱,但如果可以再稠d就正d!
草民全日早餐$108
有炒滑蛋,牛角包,沙律,蘑菇,蘑菇午餐肉,烟三文鱼。
可可茶一壶$42
两个人食左共$300左右,都唔算太贵
题外话/补充资料:
听闻会隔个月转下餐牌,俾d新鲜感客人。