2018-07-23 623 浏览
今时今日嘅打工仔,最钟意放工去饮杯嘢,特别系心情高胀嘅星期五,要为工作减减压之外,又要为weekend来临而欢呼🙌🏻。铜锣湾以至中环一带,有酒精、有Happy Hour嘅地方实在多不胜数,但要讲到够经济、唔太嘈喇㖞,今次呢间餐厅肯定系其中之一。餐厅有张大枱,属于一张Share枱,左边有几位老外饮白酒兼吹水,右边就比我哋占领咗。唔钟意同人Share枱,餐厅都有其他方枱,长枱任君选择,坐边都所谓。我哋点来炸薯条,圈圈型薯条,入口热辣辣,配上4款酱料,适合不同喜好人仕。店舖饮品以咖啡为主,亦有销售酒精产品,他们以咖啡混入酒精,调配出独特的cocktails,其中一杯是用香橙、威士忌、咖啡调合而成,喜欢威士忌的不妨一试。最后还点来点品及一款主食名为“小米”健康膳食,含矿物质。盘子承载小米,再配上粉红色盖子,外表美观而讨好。