2017-05-17 5118 浏览
同朋友原本去粉岭行联和墟,由于落雨,去到都无咩好睇,之后连想食果间cafe又唔招待非工厦员工,搞到无地方好行,是但食啲野就搭去沙田,行左好多商场,之后揾地方食,见呢间唔错,又唔洗等位~每人叫一个自己想食嘅,唔加汤、沙律和饮品,因为是洋葱汤,无想饮嘅冲动(≧∇≦)朋友1叫鲜三文鱼菠菜鲜菌榄油意粉,三文鱼好厚身,试了一啖,煎得好香口,朋友话意粉好多油,食哂三文鱼和菜,食唔哂啲意粉了。朋友2叫左烟三文鱼黑松露鲜菌意式烩饭,一上枱已闻到黑松露香,朋友慢慢食,竟然清哂,平时佢系食唔哂一碟饭/意粉,呢碟是正常分量,我谂认该几好食喔!我就叫左烧汁鲜菌牛肉半熟蛋焗饭,好香好多芝士,烧汁比例刚好,牛肉又嫩,只蛋黄生的,笃穿去捞埋啲牛和饭食,好juicy的感觉,饭量几多下, 食剩了少少饭,我喜欢同人分享试多几样食物,不过呢2位朋友就异常,不会大伙儿分享食物,或许因为大家喜欢食的不太相同...水是有柠檬味,所以我地都无叫饮品,个人觉得整体食物都是几唔错,亦唔会食完口渴,反而吹水令我口渴,又坐得舒服,好啱朋友聚会食好野又慢慢叹~

2017-05-13