餐厅环境唔错,坐落得几舒服,适合同朋友聚餐。 👫首先,我点咗菠萝黑醋排骨。呢道菜真系令人惊喜,排骨炸得外脆内嫩,黑醋嘅酸甜味配上菠萝,简直系一绝,食咗一口就停唔到! 🍍🍖然后我试咗美极油爆虾,虾仁炸得金黄香脆,淋上浓郁嘅酱汁,味道超入味! 🍤✨干煸四季豆都几值得一赞,炒得有啲焦香,调味做得好,食落去唔单止有豆香,仲有一啲微辣。 🌶️🥗当然,上海小笼包同蟹粉小笼包就一定要试!小笼包皮薄馅多,汤汁一咬就流出嚟,特别系蟹粉小笼包,蟹肉嘅鲜味真系好正。 🥟🦀我仲点咗红油抄手,呢道菜嘅辣味啱啱好,配搭炸香嘅蒜粒,真系一流! 🔥🧄一口小馒头都好好味,炸得好脆,加埋炼奶一口一个,食得好开心。 🥯❤️接住嚟系浓汤嫩鸡煨面,汤底浓郁,鸡肉软嫩,加埋弹牙嘅面条,真系食得暖心又暖胃。 🍜🍗黄金炒饭都好抵食,米饭炒得粒粒分明,配料仲有虾! 🍚🍤至于甜品,我试咗擂沙汤丸同红糖糍粑。擂沙汤丸入面嘅芝麻馅香甜可口,而红糖糍粑就系外脆内软,好好食! 🍡🍬总括嚟讲,上海婆婆嘅菜色真系色香味俱全,无论系朋友聚会定系家庭聚餐,呢度都非常合适。下次我一定会再嚟,继续揾更多美味! 🎉🥳上海婆婆📍黄大仙龙翔道136号黄大仙中心北馆地
餐厅环境唔错,坐落得几舒服,适合同朋友聚餐。 👫

黄金炒饭都好抵食,米饭炒得粒粒分明,配料仲有虾! 🍚🍤

上海婆婆
📍黄大仙龙翔道136号黄大仙中心北馆地下低层LG05号舖

#黄大仙美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅游 #香港必喝 #黄大仙探店 #香港中餐 #香港好去处 #黄大仙推荐食品