2021-11-15 2151 浏览
呢间野门口好靓,红红绿绿咁,有d 似寺庙𠮶啲鲜艳颜色。店入面好阔落,每张枱都系4人位起,而枱与枱之间相隔都阔。就算你一个疴去食,佢都会俾成张枱你,唔会搭枱,呢样野超好💯店入面d 服务员好有礼貌,虽然系好忙,但唔会黑面,又会应你,做野都好快。可能老板娘好人,所以都识请人💯lunch 都有lunch set 食,叫左潮州卤水拼盘同埋柠檬蒸乌头。会跟一个老火汤及一个白饭。个汤好足料,我见有几旧青红萝卜同两旧猪骨,好有味,唔系d 白色既味精汤。而且都配埋茶俾你,我拣左铁观音,佢落左两个茶包,所以好够味,就算冲多几转水都唔怕。潮州卤水拼盘有红肠、猪耳、鸭肾、白色鱿鱼等等,好多种类,好好味。量都几多。柠檬蒸乌头落咗好多柠檬丝、同埋少量姜丝、红椒去。柠檬味好足够,个乌头嘅油份都好好,食落去啲肉好滑,清左底佢哋厨房真系好快手,落咗单,大约10分钟到,个柠檬蒸乌头已经出咗嚟,即叫即蒸,而且超快上枱,味道又好。讲真,去普通大排档,坐得劲唔舒服劲迫,一碟鱼都要百零蚊,卤水拼盘都要$100左右。呢度lunch仲要唔使加一,唔流搭枱,净系收几蚊茶钱,超级开心。不过lunch 超多人食,虽然佢唔会赶你走,但作为一
呢间野门口好靓,红红绿绿咁,有d 似寺庙𠮶啲鲜艳颜色。

潮州卤水拼盘

柠檬蒸乌头

不过lunch 超多人食,虽然佢唔会赶你走,但作为一个配合度好高既食客,食完就会走,希望佢生意兴隆👍🏻
2021-10-25
  • 潮州卤水拼盘