2021-09-11
坐得好舒服又真系好食嘅泰国菜店舖面积大,座位多唔洗等位就入到店,店员都很友善咖喱猪肋骨($135)真的有惊喜值得一食,咖喱很香而且够浓,忍唔住叫薄饼点埋啲咖喱汁食,猪肋骨大大旧啖啖肉,份量真的很多,肉质好嫩唔会好似煲完汤嘅汤料,意外嘅好食!马拉盏通菜($82)令平时麻麻地食菜嘅朋友都清晒成碟,真系好惹味,又唔会太咸牛肉船面($120)系今餐最出色,啲牛肉大大块令我以为自己食紧牛扒,肉质都系咁嫩,系啱啱好嘅熟,汤底更加系出色,系牛肉嘅精华系晒个汤,有少少青柠嘅酸味好开胃,肉丸好弹牙又索晒汤汁,系呢间店嘅必食生菜包($98)有啲辣辣地,肉碎嘅份量好多,生菜都包唔晒,所以我地夹埋啲肉碎落个薄饼一齐食,不过不失嘅生菜包肉碎钟意饮甜嘢嘅朋友可以饮呢个紫色靓靓Pea Flower soda($62),唔饮甜嘢嘅我就钟表意绿色呢杯Pandan汁($62)多啲,有糖浆俾你自己想饮几甜都得,清清地又有小小青柠味好有泰国feel最后食埋个椰汁大菜糕,有班兰味好重,但唔系平时食到个种椰汁糕,呢个偏系爽口大菜糕咁嘅质地,最紧要系唔会太甜太漏,完美嘅大餐甜品
店舖面积大,座位多唔洗等位就入到店,店员都很友善
生菜包($98) 有啲辣辣地,肉碎嘅份量好多,生菜都包唔晒,所以我地夹埋啲肉碎落个薄饼一齐食,不过不失嘅生菜包肉碎