2024-06-16 52 浏览
黎海之恋通常都系去楼下𠮶层,今日行咗上去三楼,见到原来都有间西餐厅,地方都几大,就坐低咗啦。我哋嗌咗两个套餐。前菜有餐汤,我哋一人叫咗一个忌廉龙虾蟹肉汤同埋是日餐汤系蕃茄汤。前者都几香甜,食到有龙虾汁嘅味道,而且都有几嚿蟹肉。后者嘅配菜就会多啲,真系见到有好多嘅蕃茄,几开胃。汉普夏有骨猪扒配柚子苹果肉汁($198): 猪扒,其实几有惊喜㖞,煮得好琳,而且冇乜根,猪扒本身窖口,但系食落去啖啖肉, PUMA佢嘅青苹果肉汁,好食。香煎带子海鲜龙虾汁扁意粉($178) : 本身第一啖食落去其实有少少觉得较淡味嘅,食到去中间先见到其实碟底下面有好多汁之后再捞一捞番就好好多啦!不过铺面嘅海鲜可以再稍为煎多少少,如果煎到表面脆身嘅话会更加香口。餐茶方面,我哋两个都叫咗百香果冰红茶,正正常常唔太甜。最后两个套餐都配有甜品,可以拣朱古力心太软同埋佢哋嘅自家制蛋糕,我哋每人叫咗一个。朱古力心太软香浓,唔会太过死甜,而且配上士多啤梨酱,酸酸甜甜咁。是日甜品有Tiramisu,但系自己觉得上面白色嘅部份比较似木糠布甸,不过夹埋有几好食,而且好滑好香奶油味唔错。总结:其实真系估唔到海之恋会有呢一种西餐厅,而且呢

餐茶方面,我哋两个都叫咗百香果冰红茶,正正常常唔太甜。

总结:其实真系估唔到海之恋会有呢一种西餐厅,而且呢一个价钱包餐汤嘢饮再加埋甜品其实真系超值,而且唔算差,餐厅坐得好舒服枱同枱之间唔会距离好近,而且上菜速度同埋员工态度都好好,绝对会再嚟!